Eindelijk weer een zege voor Rood-Wit 1

Een sterker Rood-Wit’58 heeft de degradatiekraker tegen VV Stroe verrassend eenvoudig met 2-0 gewonnen. Invaller Jop van Eijden maakte in de tweede helft het verschil voor de met veel bezieling spelende thuisclub. Door de eerste thuiszege van het seizoen passeert het als twaalfde geklasseerde Rood-Wit’58 Stroe nu op de ranglijst.

Tijdens de eerste helft op Sportpark De Eendracht werd duidelijk dat beide formaties niet overlopen van het vertrouwen en werd er heel matig gevoetbald. Robert Wallet was met een grote kans het dichtst bij de openingstreffer voor de thuisclub. Met de gedreven Jop van Eijden in de ploeg was Rood-Wit’58 in de tweede helft oppermachtig en was de uiteindelijke 2-0 eindstand nog maar een voorzichtige afspiegeling van de kansenverhouding. Nadat grote kansen niet aan Mark Doppenberg, Van Eijden (paal) en Daniel Stoffer (lat) besteed waren, werd het halverwege de tweede helft dan toch 1-0. Jop van Eijden leverde een doelpoging af die het midden hield tussen een schot en een voorzet die door Stroe-verdediger Mark Koudijs van richting veranderd werd. Twee minuten later verdubbelde Van Eijden de voorsprong na een voorzet van Tristan Stoffer. Hoewel Daniel Stoffer nog twee grote kansen miste en Rood-Wit’58 een dubieuze reputatie heeft met betrekking tot het verdedigen van een voorsprong werd het in Putten toch nooit meer echt spannend: 2-0.

Trainer Albert van Nijhuis van de thuisclub was blij met de eerste zege van zijn team sinds 16 oktober: “Wij moesten vandaag winnen en hebben dat ook volledig terecht gedaan. Wij vonden dat Jop na zijn blessure tegen Terschuurse Boys nog niet helemaal fit was, maar hij was vandaag als ijzersterke invaller absoluut beslissend. Natuurlijk hadden we de wedstrijd veel eerder moeten beslissen en hebben we weer veel kansen gemist, maar het is heerlijk dat we vandaag eindelijk weer eens drie punten pakken!” Stroe-trainer Bert van den Brink: “Wij waren volledig kansloos tegen een tegenstander die meer beleving toonde. Dit is een harde klap vandaag, onze selectie is op dit moment niet breed en sterk genoeg. Het leek of het geloof en de overtuiging om een resultaat te halen vandaag ontbrak, daar gaan we deze week mee aan de slag zodat we zaterdag tegen Terschuurse Boys weer strijdbaar zijn”.

bron: www.barneveldsekrant.nl

Foto’s Teun:

https://photos.app.goo.gl/2Caw1q8prxGTvgSX6