Rood-Wit verliest van Terschuur; 0-1

Dankzij een prachtige goal van Gydo Vos heeft Terschuurse Boys dinsdagavond met 0-1 van Rood-Wit’58 gewonnen. Door de overwinning in het zespuntenduel nemen de bezoekers uit Terschuur afstand van de onderste regionen.

Eind februari troffen beide clubs elkaar ook al in Putten, het duel werd toen na een klein half uur en een 0-0 tussenstand gestaakt omdat Rood-Wit’58 middenvelder Daniel Stoffer onwel raakte. Bij het restant op Sportpark De Eendracht keerde Jop van Eijden bij de thuisclub terug in de basis na zijn glansrijke rol als invaller tegen Stroe. In het kwartier voor rust bracht Rood-Wit’58 veel duelkracht en energie maar moest doelman Joris ten Bolscher van de thuisclub tweemaal goed handelend optreden. Aan de andere kant was Van Eijden dichtbij de openingstreffer maar hij maakte de verkeerde keuze door keeper Gerben Hilgers niet te passeren maar van afstand op doel te schieten. In de tweede helft met veel strijd en weinig kansen leken beide ploegen de punten te delen toen de extra klasse van Gydo Vos het verschil maakte.

Na een omstreden vrije trap voor Terschuurse Boys was bij Rood-Wit’58 even de organisatie weg waardoor invaller Hans van Essen met een pass Gydo Vos de diepte instuurde. Met een prachtig schot met zijn befaamde linkerbeen liet Vos vervolgens doelman Ten Bolscher kansloos: 0-1. Met drie wissels en veel opportunisme was Rood-Wit’58 in de slotfase nog enkele malen dichtbij de verdiende gelijkmaker. Doelman Hilgers hield echter voor de tweede keer binnen vier dagen de nul waardoor de ploeg van trainer Willem van ’t Land met elf punten uit de laatste vijf duels de weg omhoog heeft ingeslagen. De zege in Putten was bovendien de eerste uitoverwinning voor Terschuurse Boys sinds 8 februari 2020, toen in Hoevelaken werd gewonnen.

Rood-Wit’58 trainer Albert van Nijhuis: “Voetballend was dit een van onze beste wedstrijden, we hadden controle en hebben weinig kansen weggegeven. In vergelijking met het eerste deel speelden we veel beter en feller. Wij hadden wat dingetjes omgezet, gaven eerder druk en dat werkte prima. Hoewel Vos die bal fantastisch inschiet waren we wel pislink over de aanleiding van dat doelpunt. Er werd een overtreding op Bram van Meerveld gemaakt, maar wij krijgen een vrije trap tegen. Terwijl wij vanwege de blessurebehandeling met tien man staan, is onze concentratie even weg en valt het enige doelpunt”.

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 in en tegen Veenendaal en speelt Terschuurse Boys uit tegen Stroe.

Bron: www.barneveldsekrant.nl

Foto’s van Teun, zie hieronder

[ngg src=”galleries” ids=”204″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]