Jubilarissen gehuldigd

Normaliter worden onze jubilarissen jaarlijks gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie. Helaas kon deze dit jaar niet doorgaan, zoals bekend gooide corona ook hier roet in het eten. Echter als club kunnen we dit uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Daarom zijn Hermien en Rob namens het bestuur de jubilarissen persoonlijk langs gegaan om hen thuis in het zonnetje te zetten. De jubilarissen ontvingen hierbij de traditionele pen met inscriptie en daarnaast een heerlijk pakketje van Domburg.

60 jaar lid            –              Jan Jansen

De club bestond afgelopen september 62 jaar en Jan Jansen is dus bijna vanaf het begin van de club lid. Dat Jan al vroeg lid is geworden, is op zich niet zo vreemd. Immers met vader Johan Jansen (erevoorzitter van onze vereniging) is Rood-Wit er bij Jan met de paplepel in gegoten.

In de tijd dat Jan in de jeugd speelde, bestond er nog geen JO8-1 of JO17-1. Jan speelde in zijn jonge jaren nog in de “welpen” of de “aspiranten”. Navraag leerde dat Jan nog een aantal wedstrijden in het eerste heeft gespeeld, en jarenlang in het tweede. Daar is hij ook leider geweest, net als later van het vierde elftal.

Toen Jan het drukker kreeg met de camping (De Poelakker) kwam hij veel minder bij Rood-Wit. Toch is dus altijd lid gebleven van onze vereniging en ook al jarenlang een trouwe sponsor.

Dat Rood-Wit in de familie zit, blijkt wel uit het feit dat zijn neef Tim Pluijlaar (die ondertussen de Poelakker van Jan heeft overgenomen) ook een bekende Roodwitter is.

Langs deze weg willen we Jan feliciteren met deze geweldige mijlpaal!

40 jaar lid    –    Marcel van Montfrans

Als we praten over een echte Roodwitter, dan kom je al snel uit bij Marcel van Montfrans. Ik ken weinig mensen die verhuizen richting het Amsterdamse, om vervolgens elke zaterdag heen en weer te rijden om bij ons cluppie zijn wedstrijdje te kunnen spelen. Toch heeft Marcel dit jaren gedaan, grote klasse!

Gelukkig is hij ondertussen verhuisd naar Veenhuizerveld, waardoor hij tegenwoordig weer lekker op het fietsje kan. Want actief is Marcel nog steeds en wel in het 35+ team De Eendrachtse Boys.

Marcel heeft de volledige jeugd van Rood-Wit doorlopen en is vervroegd over gegaan naar de senioren toentertijd. In 1992 speelde hij al zijn eerste wedstrijd voor Rood-Wit 1. Jarenlang heeft Marcel in de A-selectie gezeten, waarbij hij zijn wedstrijden afwisselend speelde in het eerste en tweede elftal. Tot en met het seizoen 2009-2010 was Marcel nog actief op deze wijze. Oftewel een periode van ruim 18 jaar, met daarbij zo’n 180 wedstrijden in het eerste van Rood-Wit.

Hierna is Marcel gaan “afbouwen” in het derde elftal om daarna over te stappen naar de 35+.

Kenmerkend voor Marcel als rots in de branding zijn toch wel zijn geweldige wedstrijdmentaliteit en zijn overslaande stem als hij fanatiek stond te coachen in het veld, schitterende herinneringen.

Buiten het veld is Marcel als sponsor ook al jarenlang actief. Met zijn bedrijf Van Montfrans Consultancy zorgt hij er onder anderen voor dat het 35+ team er netjes bij loopt.

Marcel, dank voor jouw betrokkenheid bij onze vereniging en we hopen dat je nog jarenlang lid blijft van de club!

40 jaar lid   –   Aart van Veenhuisen

Bij Aart van Veenhuisen gaan de gedachten vaak terug naar de ietwat slungelige aanvaller die op het oude hoofdveld menig tegenstander tot wanhoop dreef. Aart, in zijn beste jaren, was simpelweg niet af te stoppen.

Zo heeft hij jarenlang in de voorhoede van ons eerste elftal gestaan en daar vele successen geboekt. Een van de bekende uitspraken van Aart zelf was dan ook altijd: “Ik ben Aart van Veenhuisen en ik scoor altijd en overal!

In het verleden waren Aart en Cor Meiling (de helaas veel te vroeg overleden vader van mede-jubilaris Nico) dikke vrienden en zijn gingen dan ook altijd samen met de auto naar Rood-Wit. Jarenlang hebben zij samen in de selectie elftallen gezeten. En de donderdagavonden in de kantine waren daarbij altijd meer dan gezellig.

Kleine anekdote over Aart & Cor, toen beide heren ’s avonds vanuit de kantine naar de parkeerplaats liepen, waar de gemeente bezig was het riool. Aart liep al voor Cor uit in het donker… Cor riep nog: Aart, kijk uit daar zit een gat!! Aart: lekker op tijd lul… ik lig er al in….

Na zijn actieve carrière heeft Aart nog diverse functies bekleed binnen de vereniging. De laatste jaren zien we Aart veelal als supporter bij de wedstrijden van ons eerste elftal, wat hij nog steeds op de voet volgt.

Aart, van harte gefeliciteerd en hopelijk kunnen we snel weer in de kantine het glas op je heffen!

25 jaar lid         –        Nico Meiling

Nico Meiling had al wat langer lid kunnen zijn, maar in de jeugd is hij er even een paar jaar tussen uit geweest, omdat hij “even geen zin meer had”. En onze Nico kan (net als zijn vader Cor vroeger) een heerlijke kortkop zijn soms…..

Maar altijd met een hart van goud! En dus kwam Nico weer op voetbal en heeft hij de volledige jeugd doorlopen en het geschopt tot een 13 wedstrijden in ons eerste elftal. Hij was jarenlang spelverdeler op het middenveld van ons tweede en heeft ook jaren in het succesvolle derde gevoetbald.

Een leuke anekdote van Nico uit de jeugd was toch wel zijn avontuur in de C3. Toen Nico weer op voetbal kwam, toen werd hij in de C3 ingedeeld. Daar zaten nu niet echt bepaalde de Ronaldo’s en Messi’s van de Veluwe, echter het toenmalige jeugdbestuur was wel die mening toegedaan. Oftewel, de manschappen werden ietwat te hoog ingedeeld en verloren elke wedstrijd met minimaal 15-0. Ondanks dat was de sfeer in het team opperbest en vond iedereen het hartstikke gezellig.

Verder is Nico zo ongeveer zijn hele voetballende leven al verbonden aan ene meneer Stoffelsen (beter bekend als Punt). Beide heren kunnen niet met en zonder elkaar.  

Tegenwoordig speelt Nico bij het 35+ team De Eendrachtse Boys. En omdat Nico, in tegenstelling tot vele ploeggenoten nog actief en fit is, is hij daar een zeer waardevolle speler.

Daarnaast zijn zowel zijn vrouw, als beide kinderen actief op Rood-Wit, en zit hij op dit moment zelf in het jeugdbestuur. Oftewel een groot deel van zijn leventje bestaat uit Rood-Wit. En daar zijn wij allemaal ontzettend blij mee en dankbaar voor!

Nico, ga vooral zo door topper!

25 jaar lid        –          Arjen Vermeer

Arjen Vermeer is ook zo’n bekende Roodwitter. Al van jongs af aan is hij bij Rood-Wit begonnen en heeft alle jeugdelftallen doorlopen.

Arjen stond bekend als een sterke verdediger met een strakke lange bal. Bij zijn overgang naar de senioren wist het toenmalige 4e elftal (van het Trefpunt) hem vast te leggen, waar hij vervolgens jarenlang in heeft gespeeld.

Een aantal jaren geleden heeft een deel van dat 4e elftal de overstap gemaakt naar de 35+, waar Arjen dus momenteel actief is. Ondanks dat de jaren beginnen te tellen is hij nog even fanatiek in zowel de 1e, 2e en vooral de 3e helft.

Naast lid is Arjen met het stukadoorsbedrijf wat hij samen met zijn vader heeft (https://vermeerstuc.nl/) al jarenlang sponsor van onze club.

Arjen, nogmaals van harte gefeliciteerd en hopelijk zien we je snel weer op de velden!

25 jaar lid         –          Bert Demmer

Bert Demmer is al jarenlang actief binnen Rood-Wit. Nooit zelf actief geweest als speler, maar als trainer binnen gekomen bij de vereniging.

Bert is binnen onze vereniging jarenlang keeperstrainer geweest (en heeft deze functie ook bekleed bij bijvoorbeeld SDVB en Sparta). Een keeper in hart en nieren met enorm veel verstand van het keepersvak. Hij heeft als keeperstrainer (van de selecties en jeugdteams) binnen Rood-Wit training geven aan bijvoorbeeld Wim Brink, Gerard v.d. Kamp, Ejan Morren, Ab van den Berg en René van Hemel.

Naast zijn rol als keeperstrainer heeft Bert binnen Rood-Wit een aantal jaren in het bestuur gezeten en ook jarenlang in de technische commissie. Dankzij het grote netwerk van Bert had Rood-Wit toentertijd korte lijnen naar verschillende andere verengingen.

De laatste jaren volgt Bert het eerste elftal als supporter en heeft hij zijn vaste stekkie in de kantine een voor hapje en een sapje.

Bert, van harte gefeliciteerd met je 25 jarig jubileum bij onze club!

25 jaar lid       –          Tino Kleijer

Tino Kleijer, de middelste telg van de Kleijer familie, was er al vroeg bij. Met zijn broer Remco, die ook voetbalde, was het voor Tino niet meer dan logisch dat hij zich ook bij de Roodwitte familie aansloot, net als even later broertje Jeffrey.

Zo heeft hij de volledige jeugd doorlopen om hierna jarenlang in het tweede en derde elftal te spelen. Een echte rots in de branding, ietsje minder snel op de eerste meters, maar wel met een flinke dosis inzet. Menig tegenstander raakte toch wel behoorlijk onder de indruk van schoenmaat 50.

Ondanks zijn imposante gestalte is Tino altijd de rust zelve en zo speelt hij dan ook de laatste jaren zijn wedstrijden in het “keet-elftal”. Een mooi stel heren bij elkaar, waarbij Tino (samen met Rob Dop) het centrale duo vormt. Simpelweg niet doorheen te komen.

Zoals wel vaker binnen onze club is Tino getrouwd met een dame die ook bij Rood-Wit gevoetbald heeft en ondertussen is hun oudste zoon toegetreden tot de Toppertjes. En stiekem heet Tino al geroken aan het trainerschap van de Toppertjes. Helemaal mooi!

Tino, top dat je zo betrokken bent, op naar de 40 jaar lidmaatschap!