Jubilarissen Rood-Wit ’58

Tijdens de ledenvergadering zijn onze jubilarissen gehuldigd, afgelopen jaar waren dit er 7, waarvan er vijf 50 jaar lid zijn van onze vereniging. Voor de leden die niet aanwezig konden zijn bij de ALV, hierbij een gedeelte van de speech over de jubilarissen.

Rudy Sakkers – 25 jaar lid

Rudy is in de jeugd op Rood-Wit gekomen en heeft de gehele jeugdopleiding doorlopen. Zijn vader stond vroeger altijd op de goal, maar Rudy had toch meer talent in het veld.

Als ik het me goed herinner speelde hij in de jeugdelftallen altijd met bekende Roodwitters als Michel Willemsen, Huub Doppenberg en Danny van Nieuwenhuizen.

Na de jeugdopleiding besloot Rudy om de overstap te maken naar de lagere senioren en daar speelt hij tot op de dag van vandaag nog steeds. In het sterrenensemble van Rood-Wit 5.

Rudy van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum en op naar de 40 jaar!

Rudy (onderste rij, 3e van rechts) in een junioren elftal op onze oude trainingsveld (het huidige kunstgrasveld)

Jannie Meiling – 40 jaar lid

40 jaar geleden is Cor Meiling lid geworden van onze vereniging en na zijn overlijden heeft Jannie als eerbetoon het lidmaatschap van Cor aangehouden. Schitterend gebaar en fijn dat Jannie tijdens de ledenvergadering ook aanwezig is.

Waar Cor in het verleden jarenlang in ons eerste elftal heeft gespeeld, in het bestuur heeft gezeten en verantwoordelijk is geweest voor onze accommodatie, is Jannie de laatste jaren wekelijks langs de lijn te vinden om haar kleinzoons aan te moedigen.

Jannie tijdens de ledenvergadering met de overige jubilarissen

Gijs v.d. Kamp – 50 jaar lid

In het kader van bijnamen… de oudere Roodwitter kent Gijs beter als El Torro Papa…

Het was even navragen waar deze bijnaam vandaan kwam. Al snel bleek dat Gijs in het verleden bijzonder vaak het net wist te vinden, vandaar deze schitterende bijnaam.

Gijs heeft jarenlang in ons tweede elftal gespeeld en was in dat team een dragende speler die nooit verzaakte. In die tijd is zo’n hele bekende foto genomen in de hoek waar nu de dartborden hangen. Deze foto heeft jarenlang in de kantine gehangen. Gijs stond daar ook op, samen met onder andere Cor Meiling, Henk Bouw en vele andere bekenden.

De laatste jaren is Gijs wat minder frequent bij onze vereniging te zien. We vinden het dan ook fijn dat je er vanavond wel bij aanwezig bent. 50 jaar lid, een prestatie van formaat.

Gijs v.d. Kamp, onderste rij, derde van links

Martin Bonenberg – 50 jaar lid

Martin Bonenberg… ik doe even een kleine opsomming: actief als speler en ook als keeper, voorzitter geweest, jeugdvoorzitter geweest, kantinebeheerder geweest en tot op de dag van vandaag actief als scheidsrechter bij de lagere senioren.

Kortom met Martin hebben we de volgende echte clubman te pakken.

Wat mij persoonlijk bij Martin het meeste is bij gebleven, zijn de dans moves die Martin altijd uitvoerde op de vele feestjes binnen onze vereniging. Des te later op de avond, des te beter deze dansmoves werden. Onze huidige accommodatie beheerder kon deze dansmoves ook altijd feilloos nadoen. Gouden tijden waren dat.

Martin is ook jarenlang leider geweest van de lagere senioren, als ik het me goed herinner veelal bij het tweede elftal. Ook was Martin het het verleden een fanatiek deelnemer aan de Sportmarathon namens Rood-Wit en behaalde hij hier meerdere successen.

Martin, hopelijk blijf je nog jarenlang de lagere senioren fluiten, want dat hebben deze manschappen hard nodig. 🙂

Martin Bonenberg op het hoogste treetje, met de bokaal van de Sportmarathon

Henk Bouw – 50 jaar lid

Toen ik vanuit de jeugd in het eerste terecht kwam, was daar het illustere leidersduo Wim Brink en Henk Bouw. Deze mannen hadden hun zaakjes perfect voor elkaar… Immers als je drie keer op rij kampioen wordt, dan moet je als leiders alles wel goed geregeld hebben.

Wat ik me van die tijd herinner is dat je van goeden huize moest komen om Henk van zijn stuk te krijgen. Of we nu kampioen waren of niet, Henk bewaarde altijd de rust.  Als jonge spelers waren wij onze leiders wel eens aan het treiteren en noemden wij ze vaak Snip en Snap. Oftewel Henk Brink en Wim Bouw…

Als speler heeft Henk vroeger zelf ook menig wedstrijd in het eerste van Rood-Wit gespeeld en daarin blonk hij vaak uit vanwege zijn fluwelen techniek. Henk was altijd een hele correcte speler, type Gerrie Muhren.

Na zijn tijd als leider bij het eerste is Henk supporter geworden en gaat hij wekelijks kijken bij Rood-Wit of bij onze blauwe buren. Uiteraard volgt er dan een kleine versnapering in de kantine, want voor een stuk gezelligheid is Henk nog altijd wel te porren.

Henk, fijn dat je er vanavond bij bent en dat je onze club nog steeds een warm hart toe draagt.

Henk Bouw in Rood-Wit 1, onderste rij derde van links

Henk Doppenberg – 50 jaar lid

Ik kan wel stellen dat iedereen van 40 jaar en jonger het idee heeft dat Henk Doppenberg zijn hele leven jeugdvoorzitter is geweest. Exacte aantal jaren weet ik niet, maar het is een ongekend lange periode geweest.

Voordat het jeugdvoorzitter werd heeft hij zelf ook nog actief gevoetbald in de jeugd en later ook nog in de senioren. Maar we kunnen het toch voornamelijk als elftalbegeleider bij verschillende elftallen en vanwege zijn meer dan grote bijdrage in ons jeugdbestuur.

Vanuit die hoedanigheid heeft hij ook nog een aantal jaren zitting genomen in ons hoofdbestuur.

Persoonlijk is Henk voor mij de man die altijd en overal met de microfoon in zijn hand uitslagen op las en winnaars bekend maakte. Of het nu tijdens een bosloop was, of tijdens het zaalvoetbal, of bij de jeugddag, de penaltybokaal. Bij elk evenement was Henk de man die alles aan elkaar praatte.

Het was dan ook fijn en herkenbaar dat bij het afgelopen schoolvoetbaltoernooi de stem van Henk weer als vanouds over het sportpark galmde.

Henk, van harte gefeliciteerd en we hopen dat we nog jaren gebruik kunnen maken. Een Roodwitter om trots op te zijn!

Henk in actie met de microfoon tijdens een jeugddag

Gert Posthouwer – 50 jaar lid

Net een heel verhaal geschreven over onze twee leiders tijdens de drie kampioenschappen aan het begin van deze eeuw. Maar dat was natuurlijk nooit gelukt zonder Gert Posthouwer, de grensrechter van dienst.

Gert heeft alles bij elkaar wel zo’n 25 jaar rondom het eerste elftal gelopen. Eerst als grens, later als leider. We weten allemaal dat het ook zomaar heel anders had kunnen aflopen uit bij Terschuur en zijn dan ook blij dat Gert bij ons aanwezig is vanavond. Net als Snip en Snap heeft Gert ook een bijnaam en deze luidt: Koning Pinterman. Er is zelfs een heel lied voor hem geschreven. Dat gebeurt alleen bij de hele grote. 🙂

Vroeger was Gert altijd een robuuste verdediger. In die tijd was het ook vrij hip om helemaal niet naar de kapper te gaan, dus Gert was uitgedost met een stevige pruik. Ondanks het feit dat het haar vaak voor zijn ogen waaide, kwam er geen aanvaller aan te pas. Jarenlang speelde hij op deze wijze zijn wedstrijden in het eerste van onze club.

Tegenwoordig heeft Gert zich bij het groepje gevoegd waar ook broer Herman bij loopt en samen met deze heren kijken ze naar de wedstrijden van het eerste en nemen ze een lekker biertje of wijntje.

Koning Pinterman, bedankt voor alles!

Gert Posthouwer in Rood-Wit 1, staand 2e van links