Rood-Wit door nederlaag naar nacompetitie

VEENHUIZERVELD Door een pijnlijke 0-3 nederlaag tegen directe concurrent Zwart-Wit’63 is Rood-Wit’58 op de laatste speeldag van de tiende naar de twaalfde positie gezakt. Hierdoor zijn de roodwitten nu veroordeeld tot de nacompetitie en wacht volgende week dinsdag allereerst een uitduel tegen VV Heerde.

Op voorhand was de uitgangspositie van Rood-Wit’58 duidelijk: een puntendeling was voldoende voor nog een seizoen als derdeklasser. In de eerste helft had de thuisploeg voldoende controle om uitzicht te houden op een goed resultaat en had Wesley Ruiter een behoorlijke kans op de openingstreffer. Aan de andere kant moest doelman Joris ten Bolscher ook een keer sterk optreden. In de eerste vijf minuten van de tweede helft werd de wedstrijd achteraf beslist. Eerst werd Jop van Eijden in kansrijke positie wegens vermeend buitenspel terug gevlagd, waarna Zwart-Wit’63 uit een counter gevaarlijk werd en Tanno Liemburg na een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man meer sloegen de bezoekers uit Harderwijk direct toe: 0-1. De thuisploeg kreeg daarna via Carlo Hoogendijk en Van Eijden nog wat kansjes op de gelijkmaker en nam in de laatste twintig minuten steeds meer risico. Zwart Wit profiteerde in de laatste vijf minuten tot tweemaal toe van de geboden ruimte waardoor het geflatteerd met 0-3 won en Rood-Wit in een rechtstreeks duel tot de nacompetitie veroordeelde.

Trainer Albert van Nijhuis was ondanks de nederlaag nog strijdvaardig: “Wij hebben vandaag de slag verloren, maar nog niet de oorlog. Natuurlijk was de rode kaart van Tanno een cruciaal moment in de wedstrijd, met elf tegen elf hebben we weinig weggegeven. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat we met dit puntenaantal de nacompetitie zouden ontlopen, maar we staan uiteindelijk waar we staan. Vooral voor de winterstop hebben we het niet goed gedaan, aan de andere kant hebben de spelers zich echt goed ontwikkeld dit seizoen. Daar hebben we nu niets aan, maar aan ons om in de nacompetitie het seizoen toch goed af te sluiten!”