Rood-Wit blijft in spanning na nederlaag

VEENHUIZERVELD Door een 2-1 nederlaag tegen titelkandidaat AGOVV wordt voor Rood-Wit’58 pas op de laatste speeldag duidelijk of de club zich rechtstreeks handhaaft in de derde klasse. Tegen directe concurrent Zwart-Wit’63 moeten de roodwitten zaterdag thuis minimaal een punt halen om bij de eerste elf te eindigen.

Op het fraaie Sportpark Berg en Bos in Apeldoorn wist Rood-Wit het openingsoffensief van AGOVV knap te overleven en kreeg Camilo Bronkhorst na een kwartier de eerste kans voor de bezoekers. Na twintig minuten scoorde Carlo Hoogendijk verrassend de openingstreffer uit een rebound na een schot van Marijn van Meerveld. In het restant van de eerste helft had AGOVV een overwicht, raakte het de lat en keepte Joris ten Bolscher weer uitstekend. Aan de andere kant kreeg Jop van Eijden een grote kans om de score te verdubbelen, maar de clubtopscorer was niet trefzeker. Al snel in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij, waarna AGOVV na ruimzestig minuten ook op een 2-1 voorsprong kwam. In het restant kon Rood-Wit’58 nauwelijks gevaarlijk worden en leed het de eerste nederlaag in zes wedstrijden.

Trainer Albert van Nijhuis: “Wij hebben vandaag zeker geen slechte wedstrijd gespeeld, maar AGOVV heeft de wedstrijd gedicteerd en terecht gewonnen. Tegen een van de best voetballende ploegen van de competitie hebben we goed verdedigd, maar een resultaat zat er vandaag niet in. Over ons spel ben ik niet ontevreden, maar het slechte nieuws kwam van de andere velden. We gaan er nu alles aan doen om van de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit’63 de laatste wedstrijd van het seizoen te maken.”