Rood-Wit verliest in en tegen Hoevelaken

VEENHUIZERVELD Een matig Rood-Wit’58 heeft in en tegen Hoevelaken een pijnlijke 2-0 nederlaag geleden. Door het verlies blijft de ploeg van trainer Albert van Nijhuis op nacompetitieplek twaalf staan.

Op het natuurgras van Sportpark Kleinhoven begon Rood-Wit’58 sterk aan de wedstrijd en hadden Jop van Eijden en Marijn van Meerveld in de eerste vijf minuten al een grote kans op de openingstreffer. Binnen een kwartier trof Rood-Wit’58 vervolgens driemaal het aluminium: Bram van Meerveld met corners op de paal en lat en Daniel Stoffer met een prachtige vrije trap van het middenveld op de lat. Langzamerhand kwam Hoevelaken beter in de wedstrijd en na een 0-0 ruststand ontsnapte Rood-Wit’58 aan een eigen goal toen Wouter de Bruin de lat raakte. Na een uur kwam de thuisploeg op voorsprong na slecht verdedigen bij een corner. Rood-Wit’58 nam vervolgens meer risico en ondanks goed keeperswerk van Joris ten Bolscher scoorde Hoevelaken uiteindelijk uit een omschakelmoment tien minuten voor tijd de beslissende 2-0. In de slotfase kreeg Marcel van Nieuwenhuizen ook nog een tweede gele kaart vanwege commentaar op de arbitrage.

Trainer Van Nijhuis was teleurgesteld: “Het was een hele slechte wedstrijd van twee kanten waarbij de ploeg met het meeste geluk heeft gewonnen. Wij begonnen erg goed, maar ook vandaag hebben we problemen met scoren en lijken we beter in het raken van paal en lat. De tweede helft was Rood-Wit onwaardig, er was een gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen. We hebben natuurlijk een zwaar programma gehad en de jongens hebben de afgelopen weken op de tenen gelopen, maar de tweede helft was een blamage van onze kant.”

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 uit tegen Terschuurse Boys.