Rood-Wit verliest van een beter VVOP

VEENHUIZERVELD Ondanks een even verdiende als overtuigende overwinning op Rood Wit’58, heeft VVOP naast de tweede periodetitel gegrepen. 

Zelf wonnen de Voorthuizenaren met 1-3, maar omdat AGOVV met 3-0 Stroe versloeg, grepen de Apeldoorners de prijs. VVOP-trainer Ramon Hoogebeen maalde er niet om. ,,Ik kijk liever naar het proces.” 

Het was een vrij eenzijdige vertoning op sportpark De Eendracht; het was VVOP dat de gang van zaken bepaalde en Rood Wit dat gevaarlijk trachtte te worden met tegenaanvallen. Veel vuurkracht zat er echter niet in die counters van de Veenhuizervelders. Dit tot tevredenheid van Hoogebeen die zijn ploeg prima zag voetballen. ,,Natuurlijk is het jammer dat we naast de periodetitel grijpen, maar ik ben ervan overtuigd dat wij nog wel gaan meedoen in de nacompetitie op basis van de eindstand. Uiteraard had ik graag een feestje gevierd in De Lindeboom vanavond, maar het is niet anders, AGOVV heeft een beter doelsaldo en speelde een half uur later, waardoor ze wisten met hoeveel doelpunten verschil ze zouden moeten winnen. Van te voren had ik ook wel de verwachting dat dit een zware pot zou worden uit bij Rood Wit. Bij mij overheerst dan toch ook echt de tevredenheid, over het spel én over de punten. We hebben nu zeven keer achter elkaar gewonnen en dat zegt heel veel over de ontwikkeling van het elftal.”

PRACHTIGE AANVALLEN Goals van de Voorthuizenaren kwamen – na soms prachtige aanvallen – van Niek Bos (twee) en Aart van Veldhuizen. Tegentreffer in de slotfase kwam van de voet van Daniel Stoffer. Hoe verklaart Hoogebeen de positieve prestatiecurve van zijn manschappen? ,,Iedereen is fit en er is keus genoeg. Ik heb wel vier of vijf keer achter elkaar met dezelfde basis gespeeld. Dat zal volgende week helaas wel anders zijn trouwens.” Daarmee doelt Hoogebeen op de rode kaart van zijn doelman Kevin van Engelenhoven die Jop van Eijden onderuit schoffelde. ,,Ja, wel terecht die kaart…” En of hij Dwight Lodeweges nog wat verwijt? Hij is per direct hoofdtrainer bij VVOG en dus niet meer actief bij VVOP. ,,Totaal niet, ik snap hem wel. We hebben met zijn allen heel veel geleerd van hem.”

Jurre Jochemsen

Bron: www.barneveldsekrant.nl

Foto’s Teun:

https://photos.app.goo.gl/jDKwcSuVLXjpXAx2A