Rood-Wit wint van Stroe in slotfase

VEENHUIZERVELD

Op voorhand was glashelder wie favoriet zou zijn in de derby, die rol maakte Rood-Wit’58 waar. Na de uitstekende competitiestart in de vierde klasse B, stond er zaterdag de dorpentwist met vv Stroe op de rol. Het werd ‘slechts’ 1-0 voor de thuisploeg. Schlemiel en matchwinner ineen was verdediger Marijn van Meerveld. Hij miste een penalty én maakte de winnende uit een vrije trap. ,,Ik stond chagrijnig op dat veld, tot die goal.”Beide ploegen kenden een nogal verschillende seizoensopening. VV Stroe grillig en tot aan de vierde speeldag pas drie punten behalend, Rood-Wit fris van de lever spelend en met de volle buit tot aan zaterdag. Dit was in grote delen van de wedstrijd ook te zien, de thuisploeg leek met veel vertrouwen te spelen en bepaalde meermaals de gang van zaken op het veld. In de eerste minuten waren er direct al kansen voor de Veenhuizervelders maar inzetten van Corné van den Brink en Jop van Eijden troffen nog geen doel op sportpark De Eendracht, waar het zonnetje steeds vaker door het wolkendek heen prikte. Aan de andere kant kwam Stroe er ook steeds beter in met een mogelijkheid na ongeveer een minuut of twintig. Toch was het daarna vooral de thuisploeg die gevaarlijk was maar het vizier stond vooralsnog niet op scherp. Dat gold ook niet voor Van Meerveld die een kwartier voor rust een penalty miste. ,,Hun keeper (Pelle van Asselt, JJ) stopte ‘m knap, enorm balen dat ik miste. Ik zat sowieso niet in de wedstrijd omdat hun aanvallers mijn opbouw – net als in de vorige wedstrijd – verstoorden. Ik kwam daardoor totaal niet in mijn spel en stond chagrijnig op dat veld, tot die goal na rust.”

BESTE VAN HET SPEL Ook na de pauze had de thuisploeg namelijk het beste van het spel, zonder overigens tot levensgrote kansen te komen. Cruciaal moment vond in de 86ste minuut plaats. Van Asselt haalde volgens de arbiter een doorgebroken speler neer, kreeg aldus rood en werd in het doel vervangen door Milan van Essen. De toegekende vrije trap werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten door genoemde captain Van Meerveld. Omdat invaller Erwin van Essen daarna nog een mogelijkheid miste voor vv Stroe, bleef het bij de verdiende 1-0. Van Meerveld: ,,Een verdiende overwinning voor ons, dat is en blijft het belangrijkste. Maar zelf stond ik gewoon niet tevreden op het veld, omdat ik niet lekker voetbalde. Ik moet ook zeggen dat het met de wind erg lastig was én dat we Stroe altijd een moeilijke ploeg vinden. Toch hadden wij een overwicht en waren de beste én meeste kansen voor ons. De vrije trap zat er wel lekker in.”

VOOR HET HOOGSTE De vorige maand 30 jaar geworden Van Meerveld – voor het vijfde jaar achtereen aanvoerder en bezig aan zijn elfde jaar in de hoofdmacht – wil met zijn ploeg gaan voor het hoogste. ,,Maar of de titel realistisch is, weet ik niet. Wel willen we heel graag bovenin meedraaien en proberen promotie af te dwingen. Aan de andere kant zijn we pas vier wedstrijden onderweg.”